Gyerekjáték az egész – Eperfa

Az Eperfa játékok Nagy Anna Nóra és Berán Emese tervezők munkái, akik a Dombon-a-tanya (külön bejegyzésben lásd itt) kísérleti design műhelyben tevékenykednek. A játékok a tervezők gyermekkorának felidézéseként a budai Hegyvidék, és a Balaton állatait és növényeit vonultatják fel. Azért is nagyon kedvesek számomra ezek az alkotások, mert ezek a helyszínek az én életemnek is fontos részei, és így a kisfiamnak magyar tervezők által készített játékot is tudok adni, ami ráadásul gyönyörű, és lakberendezési tárgyként is megállja a helyét. És mint már sokszor emlegettem, ajándéknak is kiváló.

171

Hegyvidék szett (és a kiemelt képen)

173

Mágneses halak

187

Balaton-felvidéki építőkocka

188

Tojás petanque

191

Horgász táska

192

Gombás pörgettyűk

193

Úszós pörgettyűk

A játékok tervezése egyébként szorosan együttműködve történt a Magyar Madártani Egyesülettel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal és a Pilisi Parkerdővel. Fontos továbbá, hogy a játékok gyerekbarát anyagok felhasználásával készültek, és a készítésükben megváltozott munkaképességű és szociálisan hátrányos helyzetű emberek is részt vesznek. A játékok egymással jól kombinálhatóak, és a gyerekek fejlődéséhez igazodva, az egyes darabok egymásra épülnek.

Nagyon remélem, hogy ezek a játékok a mi életünknek is sokáig a részei lesznek, van valami klasszikus és jó értelemben vett ódivatú a festett fajátékokban, gyerekkoromban nekünk is sok Őrségben készített, egyedi fajátékunk volt, és nagyon szerettem őket, már akkor jobban tetszettek mint a műanyag játékok 🙂

A webshopban minden játék megvásárolható.

Képek forrása: itt

Facebookpinterest

Vélemény, hozzászólás?