Padlizsános Lasagna – RECEPT KÉPEKKEL

Végre ez is megtörténik: íme itt az első képes recept, ami saját fejlesztés egyébként – így nem kell bele besamel mártás (liszt, tej, vaj, stb,). Jó sütögetést!

Alapanyagok:

-padlizsán 2 db

– koktélparadicsom kb. 0,5 kg

– darált hús kb. 0,5 kg

– vöröshagyma, fokhagyma

– olívaolaj

– lasagna tészta

– paradicsomszósz (100% natúr) 2 üveg

– só, bors, bazsalikom, oregánó

– sajt a tetejére

Nem is magyaráznám túl a képeket, a nagyon kezdőknek csak bátorság 🙂

  1. Forró olajban pirítsuk meg a hagymákat, csak meg ne égjen

 

 

 

 

 

 

2. Pirítsuk meg a húst, kis vízzel fedő alatt pároljuk meg, jöhet a só, bors

 

 

 

 

 

3. Jöhet a padlizsán és a paradicsom, kockára vágva. Szerintem akkor finom, ha van türelmünk megvárni, hogy nagyon összeszottyadjon a paradicsom. Ha csak padlizsánnal csináljuk, akkor kész a vegán verzió (+növényi sajt).

 

 

 

 

 

 

 

4. Bőven mehet bele fűszer, mérséklődik az íze a főzéssel úgyis.

 

 

 

 

 

 

 

5. Passata Mutti a legjobb

 

 

 

 

 

 

6. Nagyon fontos, olaj és szósz kerül alulra, utána kezdődhet a rétegezés, a legfelső réteg is szósz legyen, és aztán a sajt. 200-220 C-on kell sütni, amíg a sajt ráolvad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Ha megsült, együk meg 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebookpinterest

Vélemény, hozzászólás?