Végre ez is megtörténik: íme itt az első képes recept, ami saját fejlesztés egyébként – így nem kell bele besamel mártás (liszt, tej, vaj, stb,). Jó sütögetést!
Alapanyagok:
-padlizsán 2 db
– koktélparadicsom kb. 0,5 kg
– darált hús kb. 0,5 kg
– vöröshagyma, fokhagyma
– olívaolaj
– lasagna tészta
– paradicsomszósz (100% natúr) 2 üveg
– só, bors, bazsalikom, oregánó
– sajt a tetejére
Nem is magyaráznám túl a képeket, a nagyon kezdőknek csak bátorság 🙂
- Forró olajban pirítsuk meg a hagymákat, csak meg ne égjen
2. Pirítsuk meg a húst, kis vízzel fedő alatt pároljuk meg, jöhet a só, bors
3. Jöhet a padlizsán és a paradicsom, kockára vágva. Szerintem akkor finom, ha van türelmünk megvárni, hogy nagyon összeszottyadjon a paradicsom. Ha csak padlizsánnal csináljuk, akkor kész a vegán verzió (+növényi sajt).
4. Bőven mehet bele fűszer, mérséklődik az íze a főzéssel úgyis.
5. Passata Mutti a legjobb
6. Nagyon fontos, olaj és szósz kerül alulra, utána kezdődhet a rétegezés, a legfelső réteg is szósz legyen, és aztán a sajt. 200-220 C-on kell sütni, amíg a sajt ráolvad.
7. Ha megsült, együk meg 🙂

