See ENGLISH below.
Ezt a szuper mexikói paradicsom levest eredetileg Amy Huntley-nál, a theidearoom.net-en láttam, csak egyszerűsítettem és gyorsítottam rajta egy kicsit, illetve az európai hozzávalókhoz igazítottam. Trükkös, mert isteni finom, hús nélküli, és nagyon laktató a bab miatt, egy kis desszert bőven elég utána. Lássuk is.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma, étolaj
- 2 dl víz
- szárított natúr fűszerkeverék, chilipehely
- só, fokhagyma granulátum, kömény
- 1 dl tejszín
- 2 konzerv paradicsomkocka
- 1 üveg paradicsomszósz
- 2-3 ek konzerv kukorica
- 1 konzerv vörösbab
- díszítéshez:
- avokádó, tortilla chips, (parmezán) sajt
Az étolajon a hagymát megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és belekeverjük a fűszerkeveréket és a tejszínt. Utána jöhetnek bele a paradicsomkockák és a paradicsomszósz. Egy kevés paradicsomszószt félre teszünk, mert a babot a szósszal botmixerben összepürésítjük, majd beleöntjük a levesbe. Utána jöhet bele a kukorica, majd a többi fűszer, só. Kicsit összeforraljuk, és igazából készen is van.
Tálaláskor középre tesszük az avokádó szeleteket, pár szem kukoricát és meghintjük sajttal. A tortilla chipset pedig belemárthatjuk a leves szélébe. Vendégvárás esetén is tuti telitalálat szerintem.
ENGLISH:
The inspiration of this recipe comes from Amy Huntley, the author of the idearoom.net website. I made some modification to make it more simplier and faster, and here in Europe I could not find black bean, so instead of it I used red bean.
Ingredients:
- sunflower oil, 1 onion
- dried vegetable mix, chili powder
- ½ cup hot water
- salt, dried garlic powder, cumin
- 1 cup cream
- 1 can red beans, rinsed and drained
- 2 can diced Tomatoes
- 1 Bottled Tomatoes
- 1 can corn
- cheese
- avocado
- tortilla chips

