Ne habozz! szappan és egyebek

Ez a cím kettős jelentéssel bír a számomra, mégpedig azért, mert régóta fontolgattam már, hogy valamilyen formában írni kezdjek mindarról, ami a kreatív világból, és egyéb az életet élvezhetőbbé tevő apróságokból érdekel.

Mostanra született meg az elhatározás, és a döntés, hogy ebben a blog formában tegyem közzé a gondolataimat, és a célom az, hogy egy csokorba szedjem össze mindazt, ami szép és stílusos, és így talán nem csak nekem nyújt majd segítséget, ha inspirálódni szeretnénk egy designer által tervezett könyvespolcból, új magyar ékszertervezők remekeiből, vagy dombornyomásos meghívókból. Biztosan lesz közte hagyományos, nem annyira hagyományos dolog, olyan amiről több helyen lehet hallani, és olyan is, amiről nem. Design, gasztro, babás dolgok, könyv és zene, minden ami szerintem érdekes és stílusos.

És íme az első bejegyzés, ami a cím második értemét adja 🙂

Mostanra már számos, remek magyar (és nem magyar) kézműves szappant lehet kapni, ezekből gyűjtöttem össze a kedvenceimet.

1. Nesti Dante

2799_gold

Azért ez az első, mert ezt ismerem a legrégebb óta, és egy kedves ex-kozmetikus barátnőmtől kaptam meg ajándékba az arany kivonatos változatát. Natúrszappannak minősül, és fő hatóanyaga a kókuszolaj és a pálmaolaj. Az aranyfüstöt tartalmazó luxusszappant egyébként az olasz Nesti Dante szappanfőző műhely fennállásának 60-ik évfordulójára készítették, és a 24 karátos aranyat tartalmazó szappan csomagolásán Firenze város jelképe szerepel, továbbá jellegzetes illatát az írisz adja. Arany tartalmának elvileg bőrnyugtató hatása is van, én már önmagában a tapintásától és a csomagolásától is alfa állapotba kerülök. Az ára nem olyan vészes, ha jól tudom, jelenleg a 250 g-os szappan 1500,- Ft körül mozog, korábban csak delikát üzletekben volt kapható, most már a hiperekben is láttam belőle. Ajándéknak is szuper, ha valami olcsó, de különleges szépséggel szeretnénk meglepni anyut vagy a barátnőket, vagy magunkat, csak úgy 🙂

2. PurPur Pannonia

_mg_0101copy (1)

A PurPur Pannonia szappancsaládot egy magyar baráti társaságból összeállt   szappanmanufaktúra készíti. Érdekesség, hogy eredetileg kerámia szappantartókat gyártottak, és    aztán később jött az ötlet, hogy ők maguk készítsék el a belevalót is. A személyes kedvencem az akácos, amely a lila és a fehér akác keverékéből áll össze. A szappanok egyébként szintén tiszta növényi alapanyagból készülnek, amelyet 11 féle virágesszenciával illatosítanak. A jelenleg kapható termékpaletta az alábbi illatokból áll: rózsa, gyöngyvirág, hárs, paprika, kadarka, akác, tubarózsa, verbéna és citromfű, mennyei fűszeres, és levendula. Természetesen a szappantartó kerámia mini kádak, és tálkák továbbra is kaphatók náluk, érdemes a webshopot is meglátogatni http://www.purpurpannonia.com/ 

3.  Pannonhalmi Főapátság Saponaria

Az Apátság termékei között, több száz éves receptek alapján került megalkotásra a Pannonhalmi szappan család. Hagyományos “kolostor növények” képezik a szappanok alapját, mely szappanok mindegyike tradicionális receptek alapján, tiszta növényi olajak felhasználásával, tartósítószer nélkül, kézzel készülnek.

Az én kedvencem a levendula – zsálya szappan, a képen már az új csomagolású szappan látható, nekem még a régiből van. Az új levendula szappan mandarin olajjal van gazdagítva, és olaját a tájékoztatás szerint Zólyomi Zsolt parfümőr választotta ki, hogy kiegészítse a szappan legfontosabb és legkedvesebb összetevőjét, a Főapátság ültetvényein termő valódi levendula virág olaját.

Az Apátság egyéb termékeiről külön bejegyzésben fogok írni, de előre bocsátom, hogy kísértésbe ejtenek, hogy most azonnal kipróbáljuk mindegyiket.

4. Yamuna

she_vajas_novenyi_szappan_100g

A Yamuna egy 2002 óta működő kézműves szappanfőzdéből nőtte ki magát egy napjainkra óriási portfólióval rendelkező céggé. A lenyűgöző üzleti siker mellett a hidegen sajtolt aromaterápiás növényi eredetű szappanokat szeretném bemutatni, az én kedvencem a fehér moha illatú shea vajas szappan. Az alap itt is a pálmaolaj, amihez a már említett hideg sajtolással készített illóolajokat és szárított gyógynövényeket adnak.

Bevallom, néha már sajnálom is elhasználni ezeket a csodákat, és inkább csak szagolgatom őket, ami végül is nem meglepő, illatfüggő vagyok.

5. Zador

ZADOR

A Zador szappan a prémiumok prémiuma. A csodás Balaton-felvidéken áll Zádor vára, ami ihletet adott a szappanok elkészítéséhez. Pécselyen, ebben a kis faluban készíti a manufaktúra a Hévízi termálvízből és illóolajokból, gyógynövényekből álló szappanjait. A Hévízi tó Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava, mely 2003 óta az UNESCO Világörökség része, tekintettel arra, hogy a tó vize kalcium- és magnézium tartalmú, kénes, enyhe radon tartalmú gyógyvíz. A szappanok pedig közvetítik számunkra mindezt a természetből fakadó gyógyító, éltető erőt.

Jelenleg 7 illatból áll a kollekció: cseresznyevirág, rózsa, kakaó, füge-körte, szőlő, levendula-verbéna, paprika. A személyes példány beszerzés alatt áll, mindenképpen beszámolok a tapasztalatokról. Az ára ennek a legmagasabb, de még mindig a megengedhető luxus körébe tartozik szerintem.

UPDATE: Megérkezett a rózsa és a cseresznyevirág illatú szappan, és jelentem mindkettő mesés!

6. Gyógyvizes szappanok

a-szechenyi-furdo-gyogyvizevel-keszult-citromfu-szappan

A Rudas, Gellért és Széchenyi Gyógyfürdő vizéből is készítenek már szappant, de egy másik bloggert idézve és kiegészítve, szívesen lennék a brand managere ezeknek a termékeknek, mert egyáltalán nem lehet online megtalálni őket, így bármilyen megjelenés csak jól jöhet. Ha jól sikerült kibogoznom, Püspök Anita, a  http://www.botanicessence.hu/ tulajdonosa készíti az emblémás szappanokat, de azért erre még nem vennék mérget. A Fürdők shopjában mindenesetre kaphatók ezek a szappanok, jó ajándék külföldi kollégáknak is.

7. Coconutoil Cosmetics

Lip_Balm_original-300x300

A mai utolsó, bár igaz nem szappan, de ide kívánkozik, mivel szépségápolási termék, és szintén tiszta kókuszolajból készül.

 A Coconutoil Cosmetics kozmetikai termékeket két gyerekkori barát hozta létre. Keleti utazásuk során ismerkedtek meg a kókuszolajjal, és így esett a választás erre az alapanyagra, mint legfőbb összetevőre. Az összes alapanyag GMO (genetikailag módosított növény) mentes, organikus és fair trade forrásból származik, nem tartalmaz szintetikus alapanyagokat és ehető. Továbbá még a csomagolásuk is lebomló műanyag, a papír pedig felelős erdőgazdálkodásból származik, a termékek pedig a fentiek miatt megkapták a legmagasabb nemzetközi NaTrue minősítést. Jelmondatuk: Csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél! Tehát ez tényleg a világ első ehető minőségű kozmetikuma, nekem az ajakápoló nagyon bejött, nem szárítja ki a bőrt, és nem krémes, nem csúszik, nem fura az íze, szóval tényleg klassz.

Képek forrása: termékek saját weboldala

Facebookpinterest

3 Comments

  1. Interesting design.
    So, this website very nice, I LLLiked it! 🙂
    P.S. I recommend for you the “XRumer 16.0” program for effective promotion.
    It’s a best SEO and SMM software for today.

    Your read it – then it works! 😉

Vélemény, hozzászólás?