Kerámiák – Apacuka, Birdy, KIM

Három kedvenc kerámia művészemről szeretnék ma írni, ebből az első az Apacuka kerámiák.

apacuka2

 apacuka3JPG

 apacuka4

Már rég volt, hogy először találkoztam a munkáikkal, de most ebben a tematikus posztban mindenképpen helyet érdemelnek. Oltári helyes virágmintás, indás, stencilezett tálaik, tányéraik vannak, és a formavilága miatt mégis modernnek hatnak, egy minimál lakásban is simán el tudnám képzelni őket, színes ellenpontként. Az alkotók egyébként egy néprajzos és egy képzőművész pár, Neuwirth Judit és Födő Gábor, akik workshopokat is tartanak, azt hiszem a következő elérhető alkalomra benevezek én is, majd beszámolok róla!

Karsay Judit Birdy-jének régi rajongója vagyok, két rózsaszín gyönyörűség már hosszú évek óta díszíti a szobámat (az épp aktuális szobámat 🙂 – reméljük a mostani nagyon sokáig az is marad). Ha jól tudom, a Magma Galériában most is kapható, szerintem ajándéknak is kiváló.

birdy1

 

 birdy4

Végül, de nem utolsósorban, aki a legközelebb áll hozzám, kedves barátnőm 🙂 aki most már végzett keramikusnak mondhatja magát, és a polgári szakmája mellett űzi ezt a foglalatosságot, művésznevén KIM. Nagyon tehetséges, és ötletes csajszi, bármilyen megvalósítandó elképzeléssel nyugodtan forduljatok hozzá, egyelőre rajtam keresztül elérhető. Készít használati tárgyakat és dísztárgyakat is, az egyik kedvenc levél formájú tálkámat is tőle kaptam még évekkel ezelőtt, mint gyakorló példányt, azóta is imádom.

 IMG_2723

 IMG_2716

IMG_2605

Facebookpinterest

Vélemény, hozzászólás?